Tuesday, 1 March 2011

mereka dekat di hati saya. and mereka juga blogger terhebat!

assalamualaikum

bila kite bercakap mengenai orang yang dekat dengan hati kite, secara otomatik nye kite akan teringat dengan muke2 yang sentiase buat kite happy, yang ade utk kite time susah senang & orang2 yang sekepala dengan kite bile jumpe, konfem havoc 1 kampung. tapi arini aku nak cite & nak buat review sikit la pasal orang2 penting aka VIP dalam hidup aku yang secara tak langsung diorang ni bloger-blogger yang cool lg maha dasyat!

orang first yang aku nak cite ni, hmm aku rase aku takyah kenalkan pun takpe kot sebab aku tau korang yang dah lame berkecimpung dalam dunia blogging ni mesti kenal ngan die. tapi kalau korang 'fresh graduate', korang kena tau and harus tau dengan org ni hehe. okay ni die:



haa, kan aku dah cakap mesti korang kenal nye. camne nak describe kak atin ea.. korang tengok gamba ni korang dah ley tau da die ni camne orang nye. otak gile2 tapi baik tahap tip top! dala pandai. aku pun tak paham nape ade orang tak suke ngan die. die ngan aku kuat makan. tp badan die menten je hot. aku ni menten la jugak. menten gemuk hehehe. hmm camne aku ley kenal FLA? aku ngan die dulu same sekolah rendah. since aku budak hingusan lg aku dah minat gile kat die. dari kecik g kecantikan die mmg dah terserlah la cakap kau. mase tu mane ade dak sekolah rendah gune enpon. frenster pun tatau. apetah lagi facebook. memang jauh panggang dari api la kan. bile kat sekolah, aku selalu berangan nak dapat kulit cantik cam kak atin, jadi cantek cam die. huk2 sian aku. dulu kitorang masuk choir sekolah. aku? choir sekolah? biar betol? tapi tula hakikatnye. penat aku lantangkan suare aku supaya dapat masuk choir hehe.

lagi 1, kitorang pengawas mase sekolah dulu. mmg macam mawas la aku ni. tapi tak lame pun kitorang kenal. aku masuk sekolah tu mase darjah 4. time tu kak atin darjah 5. die pun dah sekolah lain da mase form 1. kitorang pun tak jumpe da. bape tahun lepas tu, skali tup tup aku jumpe fresnter die. mengalahkan kepantasan cahaya, aku pun terus add die. gile happy kot dapat jumpe idola sendiri! argh tak tau nak ckp ape!! rase nak buat kenduri kesyukuran!! okay over. bukan tu je, aku siap simpan kot gamba die. dengan harapan anak aku nanti jadi cantek cam die. huk3 lagi kesian kat diri aku ni.
see, zaman tudung bawal nye gamba g. sebelum wujud shawl2 ni ag die mmg da pandai bergaya da. ni kalau kak atin bace ni, mau aku kene gelak ni. sebelum die gelakkan aku, baik aku gelakkan diri sendiri dulu hahahaha T_T. and now, die dah macam akak aku sendiri da. time die balik mesia, kitorang mesti jumpe. blog die memang super duper best! macam2 info korang boleh dapat dari blog die ni. dari cara berfashion, pasal braces pun ade and korang boleh tau life die yg happening la yg pasti. followers pun da 16k wei!


orang seterusnye yang menjadi pilihan cik arxar pada kali ni tak lain tak bukan cik datin kite. ni pun salah sorang insan yang mesti jumpe bile time cuti2 sekolah ni. aku kenal kak iya pun through kak atin. diorang memang bestie gile2 la. and kak iya memang happy go lucky nye orang. happy je memanjang tau. kalau kat facebook die tu, suke buat status2 yang happy2 ni. i loike nyah! die memang sentiase positive. die tak penah kesah ape orang nak cakap which is good to built your self confident kan. and die jugak orang-harus-and-wajib-aku-jumpe bila cuti2 ni. kak iya ni memang sporting la cakap kau. korang leh main tumbuk-tumbuk sepak-sepak ngan die. no hal punya. sikit tarak tacing. pape pun kak iya memang banyak la support aku and adik aku. waktu final dewi remaja baru-baru ni, die paling semangat dari family aku. caya la akak. thanks a lot sis :) ape la jum terjah la blog die ;]


haa, unique tak name kawan aku sorang ni? unique kan kan? hehehe. ni tokey jual shawl. macam-macam shawl yang cantek2 die jual tau. rare and byk custom made. korang boleh g usha blogshop die ni girlsloveshop . nanti korang gtau korang tau pasal blog die dari aku. jadi mesti korang dapat diskaun nanti. eyh takde takde. aku gurau je. ampun bella :D bella mmg sweet gile orang nye. kulit cantik gile. bile aku jalan sebelah die, sumpah aku rase macam gergasi. waa tacing ni! :D kalau korang terjah blog die, die mmg banyak la buat ulasan pasal makanan ni. jadi kalau korang nak jenis suka makan macam aku, boleh g usha blog die and korang leh try makanan kat tempat2 yg die suggest kat korang :)

ada banyak lagi blog yang aku nak kenalkan kat korang. tapi aku dah penat la T_T next time aku cite la plak k. and korang kalaua de blog2 yang cool utk aku bace, boleh la komen aku. cheers~!
www.tips-fb.com

15 comments:

Nabilah Hannah Rafiq said...

you just pretty as them,
love yrself :)

misz molecule said...

at keast ad chance knl FL uh...best nye..






u pun awesome la dear..






http://thyyunxthiya.blogspot.com/

Anis Adila Aris said...

meh la bace belog saya ..hehe..
cool jugak, sejuk jew hati membace :)

FARAH ATIQAH said...

they r awesome,arxar!:)

bella dela rosa said...

sayannnggggggggggggggggggg.omgucci.ape nih ape nih.ape semua nihh.haishh.suke wat terharu camni tauu.walaupun tak jumpe salu,awak juge dekat dihati kite.list vvip mase kawenn yesss.love ya!

Datin Tuu said...

ala comelnye. .! datin hargai kamu syg ! do take care urself. proud to be ur sister. .sangat friendly too, baby!

fathiahRAIHANA said...

alaa kamo pom comel laaa :D
same gojes je empat2 orang ^^

arxar said...

nabilah hannah: aww thanks sweety. u are so sweet :)

misz molecule: wow menarik la name u yang. yup alhamdulillah. thanks :)

anis adila: okay dear i'm coming. cepat bentang carpet merah hehe

farah: kan kan kan? hehe

bella: hehehe i lebiu lalingg~~~ yup even tak salu jumpe, kamu tetap di hati. <3

datin najahtul: akak!!! this is for you. i love you sis. and i'm so proud to be your adik okay! take care to sys. nanti cuti kite jumpe okay? :)

fathiah: and awak pun gojes juge :)

♥♥ cik_gojez ♥♥ said...

salam...dorg mmg hottttt....arxar, awk pon hot mcm dorg jgk...tgk awk pkai shawl kn mmg ayu sgt2....hehee.....nie pon tngh berangan cmne nk jd cntek...mcm u all la!!!

arxar said...

cik gojez: ala tade la wak. besebese je. selekeh jugak huhu..awak tu pun cantek. name gojez lg :)

Cik Nathrah said...

aza pon ape kurangnye :)

A.P.O said...

seriously...


just wanted to lough...

thanks for the tip on the heartbeat thingy...

chario~

anis aniesa said...

dear,kamo pon macam mereka!cantik..=)

LittleGurl said...

waah dearr!!!LG dah view sumeeee bloggers hott tu...eheheheh...honest korang memang superb!

Hani Farihah said...

http://rareunic.blogspot.com/ jemputlah singgah ke blog tak seberapa n..