Friday, 26 October 2012

Produk Acai Berry Beracun?

Assalamualaikum

Salam Aidil Adha buat semua umat Islam di dunia :) Buat yang cuti, selamat bercuti selamat berehat. Buat siapa yang kena bekerja esok,  kerja rajin-rajin. kerja tu ibadah jugak. Kita berkorban cuti demi orang lain. Kan lebih mulia tu? :)

Korang pernah dengar tak pasal dietary supplement Acai Berry? I bet mesti ramai jugak yang dah tau kan sebab product ni dah makin famous. Haritu masa belek-belek facebook, tiba ternampak 1 artikel pasal Acai Berry ni. Dengan kadar segera tanpa fikir panjang, saya terus klik sebab eager sangat nak tau apa yang diorang dok cerita pasal product Acai Berry ni kan. "Produk Acai Berry Beracun" . Korang boleh la klik kat link tu untuk baca lebih lanjut pasal Acai Berry ni.

Dalam Artikel tu dia ada kata yang Acai Berry ni mengandungi sejenis bahan kimia beracun Sibutramine yang boleh meningkatkan tekanan darah dan nadi dan ada pengguna yang meninggal dunia. Ya Allah saya pernah makan 3 capsules kot Acai Berry ni. Mujur 3 capsules je. Kalau sebotol? T__T

Sumber dari MyMetro

Jadi pada sesiapa yang dah terconsume Acai Berry ni, diharapkan korang berhenti serta merta ya untuk elakkan perkara yang tak diingini berlaku. Research adalah sangat penting kalau nak mula makan sesuatu supplement :)

p/s : Makan VCO jela cenggini. Baru ingat makan Acai Berry tu nak kurus cepat hahaha. Thanks Ya Allah.
www.tips-fb.com

5 comments:

MéuzAngelo™ XXIII said...

yup, artikel ni memang betul.. saya dah buat research kat internet. memang product ni takde kesahihan dan bukti saintifik yg dia menyihatkan. saya nak tulis pasal ni jugak boleh? hehe [link blog saya]

boni kacak said...

dulu pil lammi. ingat tak? pil kuruskan badan tu.. saya pernah telan sebotol rasanya. nasib baik tak jadi apa2.. tapi takut juga efect kat dalam badan saya ni...

ahmadhiSyam said...

tak tahu pulak Acai ada jual benda cenggini..iskh3

ELFarahin said...

Tagged!! ^^
http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/11/contest-3-dalam-1-by-ieza-yusof.html

ArxarNadhirah said...

owh thanks semua untuk feedback yg sgt berguna :)