Sunday, 30 May 2010

renungan

Apabila ditimpa sebarang musibah, mengadulah di depan Allah Yang Maha Esa. menangislah kau dan berdoalah kerana sesungguhnya Allah sentiasa mendengar rintihan hamba-hambanya.

dan ingatlah kau bahawa apa jua yang berlaku pasti ada hikmah di sebaliknya. sesungguhnya Allah Maha Mengetahui.
www.tips-fb.com

Wednesday, 19 May 2010

video hari ibu yang sangat gedebom!

hai semua. walaupun hari ibu dah berakhir kan, tapi aku nak korang tengok 1 video hari ibu yang memang terbaik dari ladang. do watch and learn. memang grade 5 star la video mamat nie kan. btw, SELAMAT HARI IBU pada ibu saya & semua ibu di dunia. we do love you!

video
www.tips-fb.com

Thursday, 13 May 2010

meet my fatin liyana and najahtul iylia.

assalamualaikum sume.

dah bangun? dah mandi? dah makan? dah gosok gigi? dah ganti puase? dah karok? kalau belum, jum join kitorang karok sampai penat. kami yg terdiri daripada siti azar nadhirah iaitu diri sendiri, fatin liyana dan juga najahtul iylia telah berkumpul memeriahkan JJ seremban 2. lokasi petama : mcd. ofkosh la kan sebab perut perlu diisi dulu baru la boleh karok dengan sepenuh jiwa raga. kitorang dah buat macam rumah sendiri la mcd tu. beli nye ciput. lepak nye berejam. biase la bile semua nya gila camera, jelingan2 orang2 keliling pun diabaikan hehe. agak2 pekerja2 mcd tu dah macam nak baling lontar peluru kat kitorang, kitorang pon gerak la pegi green box. lupe plak mase kat mcd tu kitorang jumpe alip and his gf. memang sporting gile la awek die :) hooyeaahhh! memang excited sampai kak iya terus mara ke hadapan and die terlupe la ade manusia lain nga beratur gak tunggu turn. hehe. memang syok! karok la korang 3 jam non stop. plan konon nak karok jap and off ke PD. tp kalau karok da sampai kul 6 ptg. memang tengok matahari terbenam kat JJ jela hehe. neway, diorang sememangnya sporting gila and enjoy gila. mujur aku pun tak jadi gila. pasni kita plan g tempat lain pulak :)korang perasan tak muka aku dah macam mak kepada diorang? haha. suara diorang memang diva ok! sorang nyaring macam jaclin victor. sorang ag cute sangat macam lenka. so kesimpulannya, aku dah macam jumpa artis. yeay! more pictures in facebook :)
www.tips-fb.com

Monday, 10 May 2010

let's have some flowers here


doesn't flowers just make you happy?
I love flowers! it just so amazing and wonderful.
I love gardening but I don't know the first thing about gardening or working in the yard.
but I am determined to learn soon hee.

anyhow, do any of you out there know anything about gardening?
or maybe have any tips you would like to share?
I would be much appreciative <3>




www.tips-fb.com

Friday, 7 May 2010

skang entry untuk award plak ye kawan-kawan :)

Lepas penat jage lambu tak bertamadun tu, ade plak orang bagi award kan. tak ke bahagia perasaan tu? beshnya~
this is my second award since aku buat blog nie. oke thanks to miss xarielle (eyh betul ke aku eja ni)
ku terase blog aku cantik plak sebab award for beautiful blogger??

1. Buat entry tentang award yg cantik ini
2. Copy badge 'Beautiful Blogger Award' ini
3. Ucapan terima kasih dan letak link pemberi award pada entry tersebut
4. Senaraikan 15 blogger sebagai penerima award

nak korang amek la award yang tak seberape ni dari aku. ikhlas taw?

1. sys fatin liyana
2. sys rathiqah
3. sys nurul
4. sys ira
5. myn syamin
6. enie
7. misseen
8. siti aisyah
9. kery fm
10. lily fadzleen
11. azreen
12. farahz
13. mirauttika
14. aini hayati
15. irine

oke sekian dulu untuk hari ni. salam berita.
www.tips-fb.com

Wednesday, 5 May 2010

back in bussiness. jom layan karangan kelakar tahap dewa budak sekolah

hello peeps. at last, i'm home. weeehuu. owh actually semalam dah sampai rumah dah. tapi penat ssngat. jadi sekarang baru sempat update blog (oke saya tengah menipu) sebagai pembuka tira tuk hari ni, jom kita layan 1 karangan sorang budak sekolah ni. memang tahap IQ die tinggi melangit la cakap kau. imaginasi memang terbaik. dulu aku pernah baca karangan ni ada orang bagi email. tapi tadi ada orang tag kat facebook. jadi rasa macam patut kongsi ngan korang je an. jom baca sampai bosan :)

Pagi itu pg minggu.Cuaca ckup sej0k sehingga mencapai takat suhu beku didalam btng paip.SYABAS p0n belum ada teknologi bg masalah ini.
Pg itu sy bersarapan dngan keluarga didalam unggun api kerana x tahan sejuk.Selepas itu emak mengajak sy menemaninya ke pasar.Tetapi sy tdk mahu.Selepas emak menikam per0t sy berkali-kali dengan garfu brulah sy setuju.Kmi berjalan sejauh 120 kil0meter dr rumah ke pasar kerana pasar itu terletak 128 kil0meter dr rumah.Lg 8km nk smpi ke psar Sy ternampak sebuah l0ri k0ntena meluru laju dr arah belakang.dia melanggar emak sy.emak sy tercampak ke dalam gaung.dia menjerit "AD0I!".lepas itu emak sy naik semula dan mengejar l0ri tersebut.sy p0n turut berlari d belakang emak kerana sy takut emak melanggar l0ri itu pula.pemandu l0ri nampak kmi mengejarnya.dia p0n memecut laju eaitu sama dngan kelajuan cahaya.
Kami pula terpaksa mengejar dngan lebih laju eaitu dngan dua kali ganda kelajuan cahaya.emak sy dapat menerajang tayar dpan l0ri itu.l0ri itu terbabas dan melanggar pembahagi jln lalu bertembung dngan sebuah feri.feri itu terbelah dua.penumpang feri i2 seramai 100 org semuanya mati.pemandu feri itu sngat marah.dia p0n bertuka menjadi ultraman dan memfire pemandu l0ri.pemandu l0ri menekan butang khas pd l0rinya.l0ri itu bertukar men jadi r0b0t transf0rmer.mereka bergaduh diudara.emak sy tidak puas hati.dia pun terus menyewa sebuah helik0pter di Genting highlands dan terus ketempat kemalangan.die melanggar pemandu feri y telah bertukar menjadi ultraman itu.pemandu feri itu terkejut lalu bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalan raya.pemandu feri itu pecah.pemandu l0ri sngat takut melihat kejadian itu.die meminta maaf dr emak sy.die menghulurkan tangan untuk bersalam.tetapi emak sy masih marah.
Die menyendengkan helik0pternya dan mengerat tangan pemandu l0ri itu dngan kipas helik0pter.pemandu l0ri menjeri "AD0I!".lalu jatuh ke bumi.emak sy menghantar helik0pter itu ke genting highlands.
Bila die balik ke tempat kejadian,die terus memukul pemandu l0ri itu dngan beg tangannya sambil memarahi pemandu l0ri itu didalam bahase sepany0l.pemandu l0ri itu tidak menjawb sebab x faham.lalu pemandu l0ri itu mati.x lama kemudian p0lis sampai.dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu.semua angg0ta p0lis di pejabat P0lis terperanjat lalu mati.org rmai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yg telah terjadi .p0lis yg bertugas cuba menyuraikan org rmi lalu menjerit menggunakan pembesar suara.org ramai terperanjat lalu semuanya mati.
Selepas itu emak sy mengajak sya ke pasar untk mengelak lebih ramai lg org yg akan mati.di pasar emak sy menceritakan kejadian itu kpd penjual dging.penjual dging dan peniaga peniaga lain berhampiran yg mendengar cerita itu semuanya mati terkejut dan mati.sy dan emak terus berlari blik kerumah.krn terlalu penat sebaik saja sampai kerumah kami pun mati. . . .

last-last semua mati. syabas kepada budak ni. mest cikgu dia pun mati baca karangan dia hee.
www.tips-fb.com