Thursday, 10 November 2011

Inspiration: colourful clock ornament :)

Assalamualaikum

hello dear all. how was your day?
see how unique, colourful, modern look and cute these clocks ornament for wall decoration are! for me, these are so unique and yeah i personally love it. how about you?


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

it's pretty cool right?
www.tips-fb.com

Wednesday, 9 November 2011

wordless wednesday - Be Positive :)

Assalamualaikum


Photobucket

Happy Wednesday dear all readers.
Have a good day, amin :)
www.tips-fb.com

Monday, 7 November 2011

video baru Mat Luthfi. segar dari kebun :)

Assalamualaikum

korang semua rindu nak tengok video baru dari Mat Luthfi? terasa nak gelak guling-guling? ini dia saya bawakan khas untuk anda. baru semalam dia upload hehe. tengok dulu, baru komen :) (mestilah kena tengok dulu baru boleh komen kan. macam mana nak komen kalau tak tengok. errrr)

Rant On Lagu Cinta

dan 1 lagi video yang tak berapa nak baru. tapi antara yang terbaru jugak la. kira-kira bulan lepas dia upload.

Masalah

nak tengok video-video lama dia? klik sini :)
okay dah puas? jom kita sama-sama tunggu video terbaru dari dia. thanks for your visit here :)



salam.
www.tips-fb.com

home is where the heart is

Assalamualaikum

hello readers. how was your Eidul Adha celebration? mine was simple. gathered with all siblings at home. we ate so much foods and things like that. i love spending my time with my family members. that is why i always keep myself hibernating at home because home is where the heart is right? home is a place where you feel safe, comfortable and settled. does not matter how does it looks, the sizes and all. the thing is, we have a place to live. be proud of it.

Photobucket


Photobucket
doesn't it looks nice?

for today, i am planning to take my little brothers to a cinema. but still, i can't make up my mind what film should we watch today. Real Steel for second times perhaps? or do you have any idea regarding to this? thanks a lot :)



salam.
www.tips-fb.com

Sunday, 6 November 2011

dear sister fatin liyana. you are the best :)

Assalamualaikum

harini masa tengah belek-belek surat khabar Mingguan Malaysia pagi ni, rasa tersentap kejap bila tiba ruangan Citra Wanita yang bercakap pasal seorang doktor cantik. hmm macam kenal orang yang cantik ni. rupa-rupanya, memang kenal pun! it's my dear lovely kak Fatin Liyana Asri! terbeliak jugak la mata sebab terkejut sangat :D

hampir pengsan tapi tak pengsan, terus text dia sebab teruja sangat. hehe. by the way, she's so pretty in there. in fact, realiti lagi lawa kot. trust me. dear sis, i'll support you in whatever you do. kak najahtul will do the same thing too <3


Photobucket
get yours now! aiceh promote surat khabar ler pulak :D


okay Selamat Hari Raya Aidil Adha saya ucapkan pada semua muslimin dan muslimat & selamat menunaikan ibadah haji pada semua yang menunaikan haji pada tahun ini. diharapkan semua dapat mengambil pengajaran & iktibar dari peristiwa nabi Ismail insyaAllah :)


salam :)

www.tips-fb.com

Saturday, 5 November 2011

Everybody loves weekend :)

assalamualaikum

Photobucket

Happy Weekend people!
now tell me, siapa tak suka weekend? :)
btw, what is your plan for this weekend? balik kampung for Hari Raya Aidil Adha? go shopping for new baju raya? :)

what ever your plan is, i hope you will enjoy your weekend with your loved one


cherriioo, salam.
www.tips-fb.com

Thursday, 3 November 2011

Adele - you rawk girl!

assalamualaikum

it's Someone Like You by Adele.
she is one of a singer that has such a powerful and amazing vocal ever. i am amazed with her performance. what say you?


www.tips-fb.com

it's november everyone and i am on my hool-eee-day!

assalamualaikum

sorrryyyy! i know it has been a while since we last met. and if i am not mistaken i did not update my blog for the last two months! dah boleh dah tutup akaun blogger ni kot! huu shame on you azar shame on you.

nothing much to say. i am just done with my practical training. for one year i am struggled, did so many works without any payment given( ada bunyi macam kuli tak? ) and there are good and bad things happened throughout the journey as a trainee. and now, i am free! :)

by right, i am looking for a job. but i still do not know what kind of job i am looking for haha.
okay feels like posting some inspiring photos. enjoy it :)


Photobucket

Photobucket

Photobucket


till then, salam :)
www.tips-fb.com

Wednesday, 31 August 2011

wordless wednesday: flowers can make me happy enough :)

Photobucket


how about you people? :)
www.tips-fb.com

Andai aku adalah tulang rusukmu yang hilang


Photobucket


Andai aku adalah tulang rusukmu yang telah hilang,
Aku berharap

Jika nanti Allah pertemukan kita
kau akan selalu membimbingku
agar aku menjadi wanita yang solehah
yang nantinya akan menjadi bidadarimu di syurga
kerana aku ingin kita akan disatukan di dunia dan di akhirat

Andai kau ditakdirkan untuk menjadi ayah buat anakku
jadilah ayah yang boleh mendidik anak kita
agar mereka nanti menjadi anak kebanggaan buat kita
di dunia dan di akhirat
iaitu anak yang soleh dan solehah
yang dapat menjunjung tinggi agama Allah

Photobucket

Andai engkau ditakdirkan untukku
ku harap kau boleh menjadi imam buatku dan anakku
kau boleh menjadi pemimpin yang baik dalam rumahtangga kita
kau boleh mencintaiku apa adanya
dan boleh mengurus kekuranganku dengan penuh bijaksana

Dan andai aku salah
tegurlah aku dengan kata-katamu
yang penuh dengan kelembutan dan kebijaksanaan

Andai aku lupa
ingatkanlah aku dengan penuh kasih sayang
agar nanti kau tetap menjadi suri teladan buat ku dan anak kita



kerana...

Aku hanya mengharapkan imam yang baik dalam rumah tanggaku
Yang selalu dapat membawa aku ke jalan yang diredhaiNya.
Jalan yang menuju syurgaNya bersama dirimu

*khas buat bakal imam ku

www.tips-fb.com

Monday, 29 August 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua muslimin & muslimat

Assalamualaikum

pejam celik pejam celik, dah masuk sebulan dah kita berpuasa kan. kalau harini nampak anak bulan, insyaAllah esok kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri & hari ini juga akan menjadi hari terakhir kita berpuasa untuk tahun ini. kejap je kan masa ni?

Photobucket

jadi di kesempatan ini, saya nak menyusun sepuluh jari memohon maaf di atas kekhilafan saya pada semua individu sama ada yang mengenali saya secara in person atau pun di alam maya. saya memohon maaf andai saya pernah terkasar bahasa, terguriskan perasaan, tersombong tak semena or servis saya sebagai seorang peniaga tu kurang memuaskan. saya mohon maaf ikhlas dari hujung rambut hingga hujung kaki. saya akan cuba untuk perbaiki diri insyaAllah.

Semoga Aidilfitri kali ni memberi seribu makna & kebahagiaan kepada anda semua & mengeratkan lagi hubungan silaturrahim sesama kita umat Islam. Barakallah. haa raya, raya juga. tapi jangan sampai abaikan kesihatan & keselamatan diri ye. kalau datang beraya di seremban, datanglah singgah rumah saya ye :) okay Salam Lebaran semua.



nak dapatkan flash raya macam ni? jom serbu blog Ayeem Ayam.
credit & thanks to him for this super cool and cute flash card :)


till then,
Salam.
www.tips-fb.com

Sunday, 28 August 2011

adakah aku masih berpeluang untuk bertemu dengan Ramadhan?

Assalamualaikum


Photobucket


Aku lihat Ramadhan dari kejauhan...
Lalu ku sapa ia " Hendak kemana? "
Dengan lembut ia berkata ,

"Maaf , aku harus pergi . mungkin lama . Tolong sampaikan pesanku untuk orang yang bernama Mukmin . Ajaklah Sabar untuk menemani hari-hari dukanya , peluklah Istiqamah saat dia kelelahan dalam perjalanan Taqwa .
Itupun Syawal .. ia sudah tiba .."
....

Ku lihat Ramadhan pergi ... jauh ....
"Ya Allah , apakah aku akan berjumpa lagi dengannya Ya Allah ?"



www.tips-fb.com

Thursday, 18 August 2011

pandainya dia nyanyi lagu melayu :)

assalamualaikum

lame kan tak update blog? takpe tau dah hihi. jom layan 1 video ni. dia dari france kalau tak silap. look at her. she's singing Pulanglah by Awi Rafael. comel gile. cuba dengar die cakap 'bye bye' .



bagus kan bahasa melayu dia? :)
www.tips-fb.com

Wednesday, 15 June 2011

Matluthfi : ahli maharaja lawak baru?

assalamualaikum

okay sekarang cuba bagitau aku siapa yang tak kenal Matluthfi? dia ni pernah jadi fenomena la dengan video-video yang dia rakam & upload kat youtube. and still orang suka tengok video dia. masa aku baru kenal die dulu, aku ada suruh kawan aku tengok video yang matluthfi ni upload kat youtube. and kawan aku tu terus jatuh cinta kat dia disebabkan ke-cool-an matluthfi ni buat video. video-video yang dia buat hampir semua nya berkisar pasal life dia, isu semasa & life rakyat malaysia ni. and yang paling penting, tiap video yang dia buat tu, semua ada message & pengajaran yang tersendiri. idea dia memang brilliant. wait! dia memang sengal & disebabkan kesengalan dia la, video dia jadi meletup-letup bagaikan lava gunung berapi. kalau sebelum ni aku pernah upload 1 video matluthfi kat blog ni, jadi hari ni aku nak upload banyak! jadi pada siapa yang tak pernah kenal lagi siapa tu Matluthfi atau tak tengok lagi video dia yang boleh dikata agak baru, you guys should watch his videos! jadi, jom layan :)


1: album baru
gile betul matluthfi ni. peminat shinee & seangkatan dengan nya, haruslah tengok video ni :D


2. Bukan Semua Cantik Subjektif
orang sanggup buat apa saja untuk cantik?cantik luar?cantik dalam?


3. Serta Paksa
kesesatan yang hakiki? haha..


4. Typical Local Film/Drama Scenes
yang ni pengajaran video dia sangat bagus untuk kita semua :)


5. Mercun Bola Bukan Bola
yang ni untuk penonton perlawanan bola yang terlalu fanatik sampai tak dapat control diri?


6. Nama Pun Sampah
yang ni patut boleh jadi iklan commercial kat TV untuk galakkan rakyat Malaysia ni buang sampah dalam tong sampah.


so now, what say you? cool gile kan dia ni. maybe lepas ni dia boleh join maharaja lawak. so to Matluthfi, teruskan apa yang kau buat ni. sekurang-kurangnya kalau orang tengah sedih, dia mampu gelak bila tengok video kau. Malaysia terus menyokong kau walaupun kau kat oversea sekarang. kau balik Malaysia nanti, aku belanja roti canai (mati aku kalau dia tau and dia tuntut kat aku hehe :)


salam.

www.tips-fb.com

Thursday, 9 June 2011

jom kita semua vote Radiusite dalam Digi Wwwow Awards!

assalamualaikum


aku rasa tak payah kenal kan lagi la Radiusite ni. mesti semua dah kenal especially perempuan. tapi kalau siapa yang tak kenal lagi, Radiusite ni ialah salah satu online shop yang famous kat malaysia ni. haa korang jangan tak tau :) kalau korang terjah web Radiusite ni, ada macam-macam jenis shawl & tudung yang serius lawa-lawa & exclusive korang boleh beli. baju kurung, kaftan & jubah yang cantik-cantik pun ada. konfem rambang mata punye. nak-nak kalau nak dekat raya. uish jangan harap la korang dapat beli kalau korang lambat je order. baru je update, masing-masing dah beratur dah nak order okay. so kalau korang nak dapatkan koleksi tudung & shawl yang cantik, boleh la lawat Radiusite :)

and korang semua mesti tau pasal Digi Wwwow Awards kan. kalau korang tengok tv, Lisa Surihani & adik comel Mia Sara kita tu pun ada iklan commercial diorang untuk suruh orang undi. Radiusite pun one of the nominees untuk kategori "Online Shop Of The Year". owner Radiusite ni nama dia aku panggil kak Ika je. dia sangat la baik orang nya. dala comel. kalau korang semua vote Radiusite, mesti dia terharu & berterima kasih sangat kat korang semua :) so apa lagi. jom kita semua vote Radiusite.


langkah-langkah untuk vote Radiusite:

1) klik kat link ni ye : Radiusite in Digi Wwwow Awards
2) scroll ke bawah & click "please login/register with facebook to vote" and click "allow access" for the first time
3) after that, scroll ke bawah lagi and key in "captcha code" and terus click green "vote" button.


haa vote hari-hari ye sebab undian dikira setiap hari :) senang kan? so apa tunggu lagi. jom kita sama-sama vote Radiusite untuk "Online Shop Of The Year" . owh ye sekarang Radiusite dah update shawl baru. serious lawa gila. ni antara nya. jom serbu cepat :)

Shawl Zaraa design daun yang sangat femes!
Shawl Adnii yang sangat cute! :)
(i have Adnii shawl too. kak ika bagi. huu thanks so much kakak *terharu T_T* )

so jom kita shopping kat Radiusite & vote Radiusite dalam Digi Wwwow Awards. mudah-mudahan rezeki kita semua dimurahkan lagi oleh Allah. insyaallah. thanks semua :)


salam.
www.tips-fb.com

Wednesday, 8 June 2011

cuti sekolah adalah masa untuk kita bersuka ria

assalamualaikum.


walaupun aku bukan lagi budak sekolah, tapi aku paling suka bila aku cuti sama ngan budak-budak sekolah cuti. sebab aku boleh buli adik-adik aku. heeee. best la bila aku cuti, adik-adik aku pun cuti. jadi kitorang boleh main game sama-same. *ceit ini je sebab nye yg best?*

time budak sekolah cuti la aku dapat makan nasi minyak dengan banyak nya. suka perut aku dapat tambah lemak T_T yela waktu ni la semua orang pun nak kawen. kawan ni nak kawen, kawan tu nak kawen. so kesimpulan nya, makan free jela :) time cuti sekolah jugak aku dapat bawak adik aku jalan-jalan. bawak ronda dalam taman pun kira jalan-jalan la jugak kan? hehe. so adik-adik, cuti-cuti jugak. yang nak UPSR ke, PMR ke, SPM ke, jangan lupa stadi okay? jangan asyik nak main cityville, farmville, cafe world saja. owh ye statement main game tu merujuk pada aku sebenarnye. maklum la kuat main game. nak buat macam mane hehe.

tapi tula masalah nya. aku ada adik nak ambil UPSR tahun ni. tapi dia pun asyik main game je. stadi nye ciput. main game nye sampai tengah malam T_T mungkin jugak lepas ni aku kena sorok laptop dari diorang? so apa-apa pun, selamat cuti sekolah adik-adik. jaga diri baik-baik okay. jangan main mercun. nanti putus jari. ni pahal plak bagi nasihat macam nak sambut raya ni? dush! apa-apa pun, jaga diri baik-baik okay! sekarang ni macam-macam kes jadi. orang simbah asid la, ragut la, samun la, rompak la, culik la. so must take a good care of our self okay? good :)

so kawan-kawan, apa rancangan cuti sekolah korang? aku? :)

Photobucket
1)attend kenduri kahwin
rancangan first mesti la attend kenduri kahwin kawan-kawan. orang cakap attend kenduri kahwin ni umpama buat gathering jumpa kawan-kawan. ye la time ni la semua org berkumpul kan. kawan dari tadika yg kita dah lame tak jumpa pun boleh jumpa tau. so tak payah nak plan buat gathering ke hape. tunggu je kawan kahwin :)


Photobucket
2) belajar buat cupcake & macaroon
owh part ni paling best skali. dari dulu lagi aku memang teringin nak belajar buat. sebab aku ni gila cupcake sikit. nak2 skang ni macaroon plak tengah up. pantang nampak. mesti nak makan. so daripada aku beli, baik belajar buat sendiri kan? jimat duit :)


Photobucket
3. meet my girlfriends!
yes i already miss my girlfriends. so time cuti macam ni la, aku berpeluang nak jumpa kawan-kawan aku. kawan dari sekolah rendah sampai la umur aku cecah 21 tahun ni :) best gila dapat jumpa kawan-kawan. first thing kalau jumpa, mesti nak peluk ciom dulu. kalau tak buat mesti macam pelik je. neway, biasa la perempuan :)


Photobucket
4. date naik hot air balloon
okay yang ni bukan rancangan cuti aku ye. ni cuma impian yang belum pernah tercapai. <3<3<3



so apa rancangan cuti sekolah korang?
till then, salam :)

www.tips-fb.com

Thursday, 19 May 2011

Fakta Menarik 2: Bangunan-Bangunan Pelik & Unik di Dunia

asssalamualaikum

sebelum ni korang dah layan tangga-tangga pelik yang ada kat dunia ni, skang aku nak share ngan korang pasal bangunan-bangunan pelik plak. serius kalau korang tengok, memang boleh buat garu kepala la. sampaikan aku sendiri terfikir, macam mana la diorang boleh terfikir nak bina bangunan-bangunan macam ni. adoi pening-pening (sambil garu kepala yang tak gatal) . malas nak cakap banyak. jom kita cekidaut.

1. Longaberger Basket Building
kalau mak aku tengok bangunan ni, mesti dia suka. senang dia nak pegi pasar kalau ada bakul besar camni. sumo dio buleh lotak kek dalam bakul tu. haha. haa tengok2, tak ke comel bangunan ni. nama bangunan ni Longaberger Basket Building which is dia terletak kat Ohio USA.

2. The Upside Down House
haa haa kau tengok. kau tengok. rumah pun diorang buat terbalik jugak. apa motif diorang sebenarnya buat rumah camni? aku sendiri tak paham. cuba korang bagitau sikit. rumah ni digelar Upside Down House. memang sesuai la nama rumah ni ngan design dia kan. nama orang yang design rumah ni Daniel Czapiewski (apo susah bona namo ekau ni) . and rumah ni terletak kat perkampungan kecil Szymbark, Poland.

3. The Piano House
pergh betapa kreatif nya orang skang ni. rumah pun buat macam piano. mesti tuan bangunan ni pemuzik. tak pun gila piano? bangunan ni terletak kat China. macam yang korang nampak kat gambar tu, violin tu ialah tangga untuk naik ke bahagian atas & dia diperbuat dari kaca okay! sekali aku pecahkan, korang takley turun. duk la kat atas tu. haha kejam.

4. Basque Health Department Building
skali tengok, da macam transformer jahat tengah nak bertukar dari kereta ke robot pun ada jugak bangunan ni. apa la pelik-pelik sangat design nye ni. pape pun, memang mantap gila design dia kan? bangunan ni hasil rekaan Coll-Barreu Arquitectos and bangunan ni terletak kat New Town Spain.

5. The Crooked House
ni hape la plak da macam laut bergelora da aku tengok bangunan ni. nampak tipu pun ada kan. tapi tula hakikatnya. bangunan ni terletak kat Poland. bangunan ni berukuran 4000 meter square dan di reka oleh Szotynscy zaleski (hai namo ekau pun pelik jugak?)

6. The Robot Building - the Bank of Asia
okay yang ni serius paling comel! ada pulak bangunan bentuk robot. macam-macam. da macam lego pun ade aku tengok. dulu kecik-kecik, aku suka gile main lego. abang aku main, aku pun nak main jugak. dia pengumpul lego tegar dulu. jadi dia banyak habiskan duit dia beli lego. aku pun beli gak. tak nak kalah kau. last2, aku curi main juga lego dia hehehe. robot building ni terletak kat Bangkok, Thailand & bangunan ni di reka oleh Sumet Jumsai.

7. Wonderworks
ni kenapa semua pun nak bina terbalik-terbalik ni? bangunan ni terletak kat Pigeon Forge, Tennessee & siap di bina pada tahun 2006. arkitek yang bertanggungjawab membina bangunan ni ialah Bullock Smith & Partners. yang menarik nya pasal bangunan ni, bila kita masuk, semua benda yang ada dalam bangunan ni berkedudukan terbalik. means, in order to participate in the fun, kita semua kenainverted. menaik kan? :)

8. Solar Ark Building
so what do you think about this building? menarik kan design dia? :) Bangunan ni terletak kat Jepun and bangunan ni boleh kita lihat even dari JR Tokaido bullet train. and for your information, this building is a solar power generation facility. cantik & menarik kan?


okay cukup sampai di sini. owh ye untuk pengetahuan semua, ruangan 'Fakta Menarik' ni akan jadi 1 ruangan tetap dalam blog ni. more weird and interesting facts to come. so keep supporting this little tiny blog for more 'Fakta Menarik' :D

salam.

www.tips-fb.com

Fakta Menarik 1: Tangga Tak Serupa Tangga (payah jugak kalau otak manusia ni terlalu hebat)

assalamualaikum

dunia skang ni makin dasyat. maklum lah otak orang skang ni hebat-hebat. mana tak nya, hari-hari minum milo. err ade kaitan ke? sampaikan sesuatu benda yang sepatutnya dibina selamat untuk kita guna, bila fikir balik, aku sendiri pun taknak! aku pernah google dulu pasal design tangga-tangga pelik kat dunia ni. tapi waktu tu aku malas nak berblog2 ni. so skang baru la teringat nak cerita. so jom layan jap gamba2 hasil 'google'lan aku nie.

kot ye pun nak save ruang, jangan la sampai buat tangga macam ni. melainkan kalau duk sorang boleh la. kalau ade budak kecik ke orang tua ke, tak ke banyak incident pembunuhan boleh berlaku. jangan jangan.

yang ni sama jugak la kes dia ngan gamba kat atas ni. kalau ye pun otak tu macam albert einstein, jangan la sampai buat tangga macam terapung-apung camni. aku sendiri tak confiden nak naik. silap hari bulan, mau jatuh tergolek himpap orang yang tengah duduk bergelak ketawa sambil makan ais krim kat bawah tu. huish seram.

yang ni memang sangat sesuai untuk orang yang nak bunuh diri. design dari Sabina Lang & Daniel Baumann

orang yang design tangga ni lagi bijak. bawah tangga kau letak buku. pastu orang pun langkah-langkah. bijak bijak.

haa yang ni kreatif. tangga yang diperbuat dari skateboard. pada sapa yang ada anak suka main skateboard and main lewat malam sampai tak reti balik rumah, korang amik je skateboard dia tu, buat jadi tangga. hari-hari dia main skateboard kat rumah. haa bagus kan idea ni? tangga ni dihasilkan dekat Roarockit Skateboard Company. tak sure kat negara mana.

ada jugak tangga da serupa roller coaster? ni nak di kategorikan cerdik ke apa ni? tapi aku rasa tangga ni pun bukanlah untuk orang naik. sekadar untuk tontonan. nak tunjukkan betaopa kreatif nya manusia skang ni.

apakah ini? ni tangga ke apa? sungguh mencabar. tak payah da nak pegi jungle tracking ke apa. tangga rumah sendiri lagi mencabar dari jungle tracking.

tangga mencair? tolonglah jangan huhuhu. tangga ni design dari Phillip Watts Design.

nampak macam takde cacat cela kan? sebenarnya kalau korang perhati betul2, dinding kat tangga ni diorang enclosed dengan spiked walls. ni nak bagi orang naik tak nak? kalau skali ramai naik turun, konfem ramai yang luka. silap2 ada yang mati. gila ke apa? huhu.


okay cukup la buat masa ni. kalau nak diikutkan, banyak lagi design tangga yang pelik-pelik ni. tapi ada jugak cantik and nampak memang brilliant gila idea-idea diorang ni. so far aku rasa semua tangga kat malaysia ni selamat lagi la untuk digunakan. masa depan nanti, wallahualam. so aku seru pada semua engineer & arkitek, buat la tangga yang selamat untuk digunakan hehe.
www.tips-fb.com

Monday, 16 May 2011

kisah benar : pengalaman pengguna VCO. jerawat hilang lepas amalkan VCO. jom kite cekidaut


assalamualaikum

first, saya nak ucap berbanyak terima kasih sebab VCO ni dapat sambutan ramai. ramai yang email saya untuk order & tanya soalan mengenai VCO ni. pada siapa yang masih tak tau apa tu VCO, korang boleh tengok & baca mengenai VCO kat entry ni ye . saya ada buat entry khas tentang VCO ni :)

alhamdulillah ramai juga pengguna VCO yang bagi feedback positive. diorang semua puas hati dengan product dari Catalyst ni. saya pun tumpang happy untuk diorang :) okay hari ni, saya nak kongsi sikit tentang pengalaman sorang pengguna VCO yang bernama kak sha tentang perubahan yang dia alami lepas amalkan VCO ni. jom kita kongsi cerita akak ni :)

ni gambar sebelum kak sha amalkan VCO. menurut kak sha, kulit dia berjerawat. pakai foundation pun still nampak jerawat yang timbul kat muka. self confident dia jadi rendah sebab muka yang berjerawat. kulit muka dia pun nampak berminyak sebelum amalkan VCO. and skang kita tengok gamba kak sha lepas amalkan VCO :)


tada! ni la gamba terbaru kak sha lepas amalkan VCO. cantik kan kulit dia? berbeza dari sebelum dia amalkan VCO. jerawat yang sebelum ni timbul-timbul, dah takde dah. dia jadi lagi confident untuk tangkap gamba secara dekat skang. plus, dia tak payah lagi nak tempek mekap tebal2 semata-mata untuk cover jerawat yang timbul kat muka dia. dia apply mekap pun sikit je. haa yang penting, dia dah tak segan skang nak tangkap gamba dekat-dekat :)


so menarik kan pengalaman kak sha ni. alhamdulillah VCO boleh selesaikan masalah jerawat dia. thanks a lot pada kak sha sebab willing untuk bagi aza share ngan korang semua tentang pengalaman dia.

perlu di ingatkan, nak dapat kesan yang bagus, bukan hanya makan 2-3 hari. masa dia ambil untuk tunjuk perubahan berbeza untuk setiap individu. berbeza dari segi hormon & sistem badan berfungsi. ada yang dapat rasa perubahan dia sekejap. ada yang lambat. apa-apa pun, jangan give up. yang penting, amalkan 2 capsule sehari. lagi bagus kalau amalkan VCO dengan Collagen dari Catalyst. nanti aza update entry pasal Collagen plak k. selain kak sha, ada juga pengguna lain yang alami perubahan yang sama macam kak sha. nanti saya update untuk entry yang lain ye.


jadi untuk siapa yang berminat, boleh email saya di arxar.nadhirah234@gmail.com. sertakan nama, alamat, no telefon dengan jumlah item ye. nanti saya akan reply bila saya online. pada yang dah mula makan VCO, teruskan makan. jangan 1 botol tu dah habis, korang tak makan dah. untuk dapat kesan yang bagus, dia bukan ambil masa seminggu 2 saja ya :)
thanks a lot semua :)


www.tips-fb.com

Wednesday, 4 May 2011

Comelicious : Cupcakes cantik-cantik yang boleh buat korang pengsan :)

assalamualaikum

oleh kerana skang aku tengah sem break, maka aku sangat rajin update blog. sejak cuti ni, aku rasa macam banyak je idea nak menaip. kalau tak, haram.

aku nak share ngan korang 1 blog cupcakes yang comel-gile-sampai-aku-terasa-nak-belajar-buat-cupcakes-and-makan-sorang-sorang-sampai-puas :)

and it's CoMeLiCiOuS !
serius memang comel da sesuai sangat dah nama blog ni dengan cupcakes2 yang ada. bukan takat cupcakes. cakes pun ada. design dia sangat la comel nye sampai aku sendiri rase sayang nak makan tau. rasa nak simpan je. tapi apa kan daya, terpaksa jugak la makan hehe. nama owner blog ni kak suzana. dia memang friendly and baik sangat okay. and cupcakes dia memang sedap sangat! memang tak rugi kalau korang try. akak ni stay kat area damansara. macam aritu aku jumpa dia kat area ikea je. senang. harga pun berpatutan. Comelicious terima tempahan untuk semua occasion. birthday, wedding, engagement, anniversary, party and semua la. jom kita tengok antara cupcakes hasil sentuhan kak su dari Comelicious ni :)


comel kan?? kalau korang nak order, kat blog comelicious ni ada tunjuk cara nak contact kak su. and make sure korang buat tempahan 2 minggu sebelum tarikh yg korang nak ye. takut akak ni dah terima tempahan dari orang lain. harap pertanyaan korang pasal cupcakes ni terjawab and korang semua puas hati ye. thanks :)

www.tips-fb.com