Sunday, 18 July 2010

jom saya bawa anda melancong ke jepun!


Assalamualaikum sume ^_^

korang jangan terkejut plak baca tajuk entry saya nie (tuka kata ganti diri yang lebih sopan untuk entry kali ni). saya tak buat ape2 contest pon dimana pemenang dia akan dapat pergi melancong bersama saya. malah aku bukanlah artis terfemes, selebriti handalan, model terkenal, penyanyi termasyhur, ku bukan superstar gaya yang terkenal, ku bukan saudagar yg punya byk harta. ok dah sebelum kena lempang. saje na bikin excited korang je sebenarnya hihi. and entry kali ni bukanlah bermaksud yang saya pergi melancong ke Jepun ke ape ke. tak mampu lagi la nak pergi. sapa nak belanja saya pegi melancong? hihi.

actually and yang sebenar-benarnya haritu kitorang pergi JJ Ipoh and 1 jenama kosmetik kecantikan jepun iaitu Kose buat tour seluruh malaysia. so diorang ade la letak macam pondok ala-ala jepun ditambah ag ngan kecantikan pokok sakura palsu & kolam ikan. memang nampak macam jepun la (teruja aku tau!). korang mesti taw kan sebab masa cuti aritu, diorang buat kat JJ seremban gak. tapi saya ta berkesempatan la nak tangkap gamba sebab ramai sgt orang (tau plak malu) malam tu kitorang g tengok wayang. so sementara nak tunggu masuk hall, kitorang merayau la dulu sebab tiket kul 12 malam kan. saya suka sangat tengok movie and jepun series. ni suma sebab abang saya. dia gila ngan cerita2 jeun ni. so memang posing2 ta ingat dunia la sampai pak guard usya dari jauh.bajet kau ada kat jepun da ea hihi

before tu, gamba ni bukan kat la kat tempat yg saya ckp tu. saja na interfrem dulu.this is one of my favourite scarf. tudung ni saya beli untuk pakai raya last year sebab tema baju raya keluarga saya tahun tu kaler brown. ibu saya punya favorite kaler tu :) (apa aku cakap ni? macam takde kaitan ngan tajuk je?)

apa yang cuba kau buktikan dengan gaya camtu wahai alia-san?wah teros ade "san" kat blkg tu. konon macam nak hidupkan suasana jepun la tapi makan mee kari hehe

cak! oke kini saya berada di banda Osaka hihi. korang tak rasa macam nak menari and berangan2 yang konon korang berada kat jepun ke kalau tengok kain langsir ni. eyh betol ke langsir?maen suka hati aku je.nta-nta tu kain sutera mahal import dari jepun. menangis orang jepun lau dengar saya ckp ni kain langsir hehe

konichiwa! sempat saya suruh sorang budak jepun pose untuk saya (oke tipu lagi hihi)

acececey ala-ala perempuan melayu terakhir gitu. dia ni addict sangat la ngan kumpulan shinee tu. bila start bercerita pasal shinee, muka bersinar2 minta dilempang hihi

korang abaikan la kalau ayat saya macam tunggang langgang or kejap ckp saya, kejap aku. mana satu nta pon da konfius da ha. tapi pape pun, aku ada impian unyuk melawat jepun and 1 day, aku mesti pergi jugak (berharap agar encik paan sedang membaca hihihi)

www.tips-fb.com

6 comments:

naz said...

ia termasuk dalam honeymoon pakej haha

arxar said...

huhuhu da betol da tu hehe

Lutfi said...

bueh.. hehehe.. :D

Syafiqah Jalaludin said...

pegi jepun boleh la ajak eceh :)

arxar said...

ecah: boley syg. nnt kite wat vacation ye g jalan2 :)

LittleGurl said...

suspen betol..igat nak bwk pegi jalan2 kt jepun dah...hakhakhak