Friday, 10 December 2010

fashion talk: embellished chain shoulder jacket/cardigan is soo in right now!

salam. hai hai hai korang semua. salam 1 Malaysia. ade macam ciri2 pemimpin tak aku? hehe

okay setelah sekian lame menyepi sebab tak dapat melawan perasaan malas aku ni, jadi aku nak cite sikit la pasal dunia fashion ni. bak kata fatin liyana asri , aku ni bukanlah fashionista mahu pun orang yang arif pasal dunia fashion ni. aku still jugak budak selebet yang main hentam je pakai apa aku nak pakai hihi. tapi aku nak kongsi sikit la apa yang terbenak di sudut hati aku ni.


credit to vainpod.com
cardigan & jacket memang 1 kemestian la kata orang bagi gadis2 skang ni. sbb korang boleh nampak lg stylo bila pakai t shirt ngan jacket kan. korang sume mesti tau pasal cropped cardigan/jacket macam dlm gamba kat atas ni kan? aku konfem dalam almari comel korang tu yang melambak2-baju-sampai-taktau-nak-pakai-yang-mana tu, atleast mesti ade 1 la. tak pun 2. mahu pun 3. kalau ada, korang mmg up to date la! tahniah tahniah! :D


peehh yang ni aku takyah kenalkan lg la kat korang. aku tau korang mesti kenalnye la ngan si fatin liyana asri ni haa. korang konfem tak bosan nye ngan blog die. kalau nak jadi cantik macam die, ape lg pakai la cropped shoulder puff cardigan macam die ni haa ;)

tapi yang aku nak cite kat korang ade bukan lah pasal cardigan ni. tapi die lebih kurang la. kira adik beradik la diorang ni. kalau puff cardigan ni dikira macam kereta waja, yang bakal aku nak cite ni macam kereta waja baru la hehe. aku nak kongsi ngan korang pasal Chain Embellished Shoulder Cardigan/Jacket.
credit to boudoir-boudoir
haa, tengok2! tak ke terbeliak mata kau tengok cardigan/jacket style camni. memang macho gile! kalau cardigan biasa die plain je kan. tp cardigan jenis die die ade chain draped kat bahagian shoulder die. kalau korang pakai memang style abes la aku cakap. jiran tetangga, orang yg lalu lalang, rumput lalang-lalang yang ada pun konfem pandang sambil bagi tabik spring la kat korang sebab korang stylo sangat. hehe melampau sikit ayat aku ni kan.


tengok minah ni pakai. ada style kan. dari cardigan yang kosong, bila ade nye rantai2 besi macam rantai penjara wanita kajang ni, terus jadi cunness kan :D


meh aku zoom in sikit detail chain die. haa tengok, memang stylo abes ala-ala pangkat yang tentera & polis pakai kat bahu tu. kalau makcik2 nampak ni, konfem diorang tanye korang beli
kat mane sebab diorang nak buat gantung kat bilik diorang :D


tapi sekarang ni zaman dah maju. bukan jacket ngan cardigan je yang ade draped chain camni. tapi blouse2 & dress2 pun dah banyak dah letak chain2 gini kat shoulder part. memang stylo kan bile g dinner pakai dress camni. pakai plak boot tinggi. pergh! :)


skang korang tengok la plak tuan belog pakai embellished shoulder cardigan ni. memang rockstar abes kan ngan juntai2 rantai tu. ditambah plak ngan shade sedemikian. pergh ley sgt la kalau korang nak gantikan ella :D suka mak nengok nye. hehe. tp kalau korang dah ade jacket or cardi camni yang plain, korang takyah la beli yang baru semata2 lepas korang tengok aku buat review pasal cardigan ni. bende alah chain berjuntai tu ada je jual berasingan. korang ley carik kat kedai2 accessories. jangan membazir kata orang. kite still ley bergaya even duit dalam poket kau kopak kan cheers~

www.tips-fb.com

12 comments:

Budak Kuat Nanges said...

yeay..i have one chain embellished shoulder yadda yaddda..(pjg sgt name nye haish) . nice entry lah

arxar said...

yeay! konfem fashionista habes la u yang bile pakai camtu. kelas gile la :) yang! comey nye kamu~~~

Anonymous said...

i like this one! mmg style !

arxar said...

thank u sweety for visiting :)

Syafiqah Jalaludin said...

gojezz habis :)

arxar said...

beli lah cardigan camni jugak yang. mesti nampak style mcm kapten kapal hehe :)

Anonymous said...

wah nak cari jugak la cardi macam ni. memang ada style. thanks arxar =)

arxar said...

awww u should have 1 dear. no biggie :)

~cik manis~ said...

arxar pun fashionista mcm kak fatinng gakk ;))

arxar said...

ish tade la yang. arxar ni poyo2 je hehehe

Princess Elmo..^^ said...

HUHU..^^
SHANTEK BUT NAK DPT KAT MANE??

Hanisah Jumadir said...

stylo sgt you . suka suka suka . hihihi