Friday, 25 March 2011

Fenomena Chris Medina: korang kenal siapa dia?

assalamualaikum. how things going on people?

harini aku nak cerita sikit pasal Chris medina. korang kenal sapa tu chris medina? dia ni salah seorang peserta American Idol 10.die manusia biasa je sama macam kita semua. tapi ade satu perkara yang die lain dari kita.

kalau korang tengok ujibakat American idol, mesti korang tau cerita pasal dia ni. ni serba sikit cerita pasal chris medina yang aku tau mase tengok american idol haritu. chris medina ni salah sorang peserta uji bakat American Idol 10 dari Milwaukee. die ade tunang name juliana ramos. 2 tahun lepas (october 2009), diorang plan nak kahwin. tapi malang tak berbau. tunang dia terlibat dalam kemalangan mase drive nak balik rumah. kesan dari kemalangan tu menyebabkan die hampir lumpuh & alami kerosakan otak yang teruk. jadi perkahwinan diorang tu terpakse di tangguhkan di sebabkan kesihatan Juliana yang teruk.

Juliana Ramos ngan Chris Medina sebelum dia accident. cantik gile juliana ni kan?! aku sendiri terpukau ngan kecantikan dia.


ni plak gamba juliana selepas accident (masa audition American Idol) beza sangat kan? dia tak boleh bercakap & tak boleh buat kerja2 harian sendiri. sekarang Chris ngan mak dia jaga dia T_T

even tunang dia sekarang da almost paralyze, dia still sayang tunang dia. and lebih sayang dari dulu kot? sekarang dia yang jaga Juliana. dia pegi try audition American Idol & dia kata dia menyanyi khas utk tunang dia. masa audition tu dia bawak Juliana. and cuba korang bayangkan juri2 tu pun macam nak menangis dengar cerita dia. kalau korang tengok keadaan tunang dia, korang pun akan rasa nak menangis. lagu terbaru Chris Medina , "What Are Words" lagu khas untuk tunang dia memang sedih tahap dewa. dalam lagu tu kita boleh rasa macam mana perasaan dia kat tunang dia. Chris Medina ni boleh dikatakan contoh lelaki dambaan semua perempuan la. yela perempuan mana tak untung dapat lelaki macam dia kan? ni lah di namakan CINTA TAK KENAL PARAS RUPA. and kalau korang nak tau lagi lanjut, kat facebook pun ada orang buat fan page utk Juliana ni. contoh nye macam I love Juliana Ramos & We love Chris Medina & Juliana Ramos .

ni plak lyric lagu What Are Words dari Chris Medina:

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most
What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone
And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side

I would never leave when she needs me most
What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone
Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most
I'm forever keeping my angel close

kalau korang pergi search pasal Juliana Ramos ngan Chris Medina ni, ramai sangat orang yang bagi kata-kata semangat and membina untuk diorang berdua ni. jadi para lelaki, hargailah mereka yang anda sayangi. and jadikan Chris Medina ni sebagai contoh. salam.
www.tips-fb.com

14 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

mereka sangat matching berdua. medina pun ensem. juliana pun cantik. cinta sejati kan? macam parents kite juge.

♥yaya budak suka embun♥ said...

sedih kn..

arxar said...

oshinz: kan kan? kesian kat juliana tu kan. and chris tu mmg sgt charming :)

yaya: betol2. nanges T_T

Kittyshawls said...

cantik sgt ..!!!!

arxar said...

sangat cantek kan juliana? tp nasib die tak baik. kesian die..

Wanna Be Me!!! said...

sdh nye dgr lagu nie...rs mcm nak nangis dan nak jgak rasanye dpt lelaki mcm Chris Medina...

Manja (let it be my sweet name) said...

cinta itu buta huhuApe jenama Makeup korang?

sarah said...

sungguh mulia erti cinta di hati mereka.
sedih dgr cerita ini..btw
axfar nadhirah u pun top blogger juga nih:)

love,
sarahata

arxar said...

wanna be me : lagu die mmg sedih sgt tau. untung kan sape dpt laki cam die? :)

manja: betol2 :)

sarah hata: kakak! first time aza dga lagu ni pun aza da nanges tau

komang said...

what are words

missxidi said...

kagumnyer...speechless!

jmput dtg blog missxidi =)

eqacashperlala said...

first time here :)
tersentuh bila baca entry ni..
sanggup dia jaga awek die even dah sakit macam tu..

nurayunni said...

sdih giler cite pasal die kan..

arxar said...

komang: yup what are words :)

missxidi: okay dear i'll coming :)

eqacashperlala: wow menariknye name kamu yang :) tula susah nak jumpe org camni ag kan? :)

nurayunni: sedih sgt2 kan. aza pun nanges tau