Saturday, 5 March 2011

Tutorial: letak banner HEARTBEAT kat blog korang memang akan buat poket korang gemuk!

assalamualaikum.

simpanan duit korang tak berapa nak masyuk?nak duit free sambil berblogging? meh aku tolong korang camne nak naikkan duit poket korang :)

baru-baru ni aku ade pasang iklan HEARTBEAT kat blog aku. die lebih kurang macam nuffnang la. tp jgn risau die bukan competitor nuffnang. jadi die takkan effect korangnye nuffnang acc. HB nye earning memang cepat naik! baru letak dalam bape hari dah boleh nampak dah duit korang gerak. even tak banyak tapi memang cepat gerak la. so ape lagi? jum letak banner HEARTBEAT kat blog korang jugak :) just follow steps yang aku bagi ni okay!


STEP 1 : mule-mule korang klik kat banner atas ni. warne pink mengelip2 bawah header blog aku tu. tak pun korang boleh klik kat link ni HeartBeat . okay?

STEP 2 : pastu korang klik kat ikon heartbeat.my (petak warne biru tu)

STEP 3 : korang klik plak "create account"

STEP 4 : okay then korang isilah ape yang diorang nak kat form tu ( penting utk create account Heartbeat korang) lepas dah siap isi form tu, klik "I agree" and klik plak "continue" .

STEP 5 : then klik "Join HB Affiliate"

STEP 6 : klik "online application"

pastu korang isi maklumat2 utk heartbeat affiliate korang.
lepas da isi sume tu, klik "I agree" and "continue" .

STEP 7 : klik "get a code" utk dapatkan code utk letak kat blog korang.

pilihlah nak letak banner mcm mane dlm blog korang. ade horizontal, vertical, square etc..

STEP 8 : kalau nak cek earning korang, klik je dekat "My HB Affiliate" .

senang kan? so try la. duit free tu. skali org klik banner korang, masuk dah RM0.04. bunyi macam sikit kan. kalau seratus orang klik sehari dah RM4. kalau sebulan tak ke cecah RM120? tu belum kire kalau ade orang register under korang, beli barang kat diorang pun diorang tambah earning kite jugak. pastu pakat la tolong klik banner sesame sendiri. menarik kan? lepas korang da buat sume ni, bagitau aku. nanti aku tolong klik banner korang supaye earning naik ngan cepatnye. hehe. selamat mencuba! :]


www.tips-fb.com

52 comments:

isha said...

done!!

aihanmujar said...

TQ...

arxar said...

okay dear :) i'l help u out~ :)

sygness said...

aza :)

leaderboard letak mane? banner? dua2 kat atas?

hanabanana said...

sy da buat! hehe :D

arxar said...

sygness: alamak syg leaderboard tu yg mane ea? banner awak ley ltk kat men2 je. lau nak letak kat bahagian tepi pilih la yg design 'square' ru. die ade banyak saiz :)

hanabanana: okay dear i'll come to your blog :)

♥iqah♥ said...

sudah.
www.gurlylicious.blogspot.com
:)~

arxar said...

waa ramai da buat HB ea :)

SaiyidahAisyah said...

dah click awak punye arxar! :D
dun forget to click mine ;)
thanks for the tutorial!

enie anwar said...

done! thnx 4d info azar :)..jgn lupe klik ok.:)

arxar said...

saiyidahaisyah: my pleasure dear. okay kite klik HB awak plak :)

enie: welcome dear. hope dpt bg manfaat kat korg sume :)

gigiAriEma said...

hoho.. mcm best ja.. nak wat jugak lar..
gigi dah tlog gigit HB arxar.. :)

arxar said...

buat la yang. kalau orang klik hari2, banyak la duit tu nanti insyaallah. thanks dear sbb tolong arxar. nanti dah buat, bgtau k. nnt arxar tlg :)

arxar said...

buat la yang. kalau orang klik hari2, banyak la duit tu nanti insyaallah. thanks dear sbb tolong arxar. nanti dah buat, bgtau k. nnt arxar tlg :)

Wawa.Wafiyyah said...

pun sudah!
thnks for the info ^_^

arxar said...

okay dear my pleasure
kite tlg awak :)

NisaAdnan said...

baru buat td ^^

arxar said...

waa god job dear.
selamat manabung :)

gigiAriEma said...

yeye! gigi pon dah wat arxar.. :)

pika pikah said...

im blogwalking. senang2 visit la my blog. banyak sembang2 psl macam2. mostly psl mutiara hati utk prmpuan, n how I whine about my job as an English teacher lol. ;) and I have pre-loved items sale coming soon so do check it out! bnyk baju nk jual habes.

here is the link: http://pikapikah.blogspot.com/

enemylover said...

done jugak!thanks arxar..hehehe..

nurul iffah abdul rashid said...

hihi nak share boleh?

syirah shuhimi said...

donE..:)

REDMINIBEE said...

wa...macam2 kn skang..;D
btw,come and join REDMINIBEE CONTEST yea..;D

fazlin said...

thx for ur infoe about heartbeak.. tolong kamu gak..

syed abu bakar said...

lelaki cuba tak pa kan ?

done !

Cik Mieyrarif said...

thnx kak arxar :)

NOMIEY said...

arxar comey...click kite punye plak yer..! ;))

Shahayu said...

arxar... tq... akak dah buat..tq for your info.....sgt berguna....akak folow sekali yek..

rozelt @ syaz said...

thanks for the heartbeat tutorial..sgt membantu n dh tempek dekat blog..ade mase boleh la singgah blog sy..

http://loveroses.blogspot.com/

cp0w said...

done.dah follow ur belog.

http://sayanocturnal.blogspot.com/

Mish Lolinx said...

kite pun dh buad! :)

Zan said...

Okay.. done.. jom tlg klik lak.. sesapa nk klik just inform. exchange klik.. heheh

fizah said...

sy sudah buat n follow kamu..ad masa singgahla blog sy
http://fizadin0383.blogspot.com/

sudut hati said...

kt mane lak nak paste code tu?

sudut hati said...

done! tq for d info and singgah2 lah ke blog saya..jgn lupa klik k =P

wany rosmen said...

thanx .
dah buat dah pun

arxar said...

wow ramai yg join ye. alhamdulillah. moga rezeki kita di berkati Allah :)

SITI SALBIAH MOHD/MOHAMAD ZAKERI AWANG said...

thanx...
suda join ;)

syasya said...

trima kasih utk info !
saya dah ade hb. awak klik ye.kita klik awk

Miss Y and Her World said...

nak pinjam tutorial kamu ya. thanks a lot for the guidance ;-)

Nur Syahida said...

dah letak..terlewat..huhu tq ya sebab bg tunjuk ajar

ainzaidon said...

axar,
lin pun dh try. thankiu sgt :)

zatie razak said...

thx untuk tuto ni..bru bt ja ni..dh klik awk pnya arxar :)

eQa said...

Done :)

eQa said...

done :)

cik mas said...

thnks tuto ni.. cikmas dh klik yg arxar punya :)

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

una dah buat ^^
click2 una jugak yer kakk ?

http://aqupunyekesahbukankau.blogspot.com/

NMK said...

easy to learn , thanks for the such nice tutorial arxar :D

akuskalo said...

Salam.
Nice la tutorial ni. Senang. tq byk2.
Sy dh pasang. tp masih blogger baru ni.

Check out tau.
http://www.duniaitusfera.blogspot.com/

syukran skali lagi.

~uǝǝʇɐɟ said...

done! thanks! :D

Wawa the Bulan June said...

thanks for the tuto .. akhirnya dpt buat dah :)