Wednesday, 15 June 2011

Matluthfi : ahli maharaja lawak baru?

assalamualaikum

okay sekarang cuba bagitau aku siapa yang tak kenal Matluthfi? dia ni pernah jadi fenomena la dengan video-video yang dia rakam & upload kat youtube. and still orang suka tengok video dia. masa aku baru kenal die dulu, aku ada suruh kawan aku tengok video yang matluthfi ni upload kat youtube. and kawan aku tu terus jatuh cinta kat dia disebabkan ke-cool-an matluthfi ni buat video. video-video yang dia buat hampir semua nya berkisar pasal life dia, isu semasa & life rakyat malaysia ni. and yang paling penting, tiap video yang dia buat tu, semua ada message & pengajaran yang tersendiri. idea dia memang brilliant. wait! dia memang sengal & disebabkan kesengalan dia la, video dia jadi meletup-letup bagaikan lava gunung berapi. kalau sebelum ni aku pernah upload 1 video matluthfi kat blog ni, jadi hari ni aku nak upload banyak! jadi pada siapa yang tak pernah kenal lagi siapa tu Matluthfi atau tak tengok lagi video dia yang boleh dikata agak baru, you guys should watch his videos! jadi, jom layan :)


1: album baru
gile betul matluthfi ni. peminat shinee & seangkatan dengan nya, haruslah tengok video ni :D


2. Bukan Semua Cantik Subjektif
orang sanggup buat apa saja untuk cantik?cantik luar?cantik dalam?


3. Serta Paksa
kesesatan yang hakiki? haha..


4. Typical Local Film/Drama Scenes
yang ni pengajaran video dia sangat bagus untuk kita semua :)


5. Mercun Bola Bukan Bola
yang ni untuk penonton perlawanan bola yang terlalu fanatik sampai tak dapat control diri?


6. Nama Pun Sampah
yang ni patut boleh jadi iklan commercial kat TV untuk galakkan rakyat Malaysia ni buang sampah dalam tong sampah.


so now, what say you? cool gile kan dia ni. maybe lepas ni dia boleh join maharaja lawak. so to Matluthfi, teruskan apa yang kau buat ni. sekurang-kurangnya kalau orang tengah sedih, dia mampu gelak bila tengok video kau. Malaysia terus menyokong kau walaupun kau kat oversea sekarang. kau balik Malaysia nanti, aku belanja roti canai (mati aku kalau dia tau and dia tuntut kat aku hehe :)


salam.

www.tips-fb.com

29 comments:

SYAFIQAHSALEH said...

AZAR kte minat si mamat nie gak...hihi :)

ArxarNadhirah said...

hehehe kite pun same yang. klaka sgt la matluthfi ni kan. ade je idea2 gile die tu hehe

laskar pelangi said...

memang dia cool habis. dah la sepet. comel lak tu. hek hek hek =D

Anis Adila Aris said...

serius video semua best..
kalau roomate sy tengok, gelak mmg x ingat dunia

ArxarNadhirah said...

laskar pelangi : hehe kan kan? ade je idea die nak buat orang gelak :D

Anis adila aris: betol yang. dulu aza ade tgk video die ngan rumate aza. kitorang gelak kemain besa hehehe

Fatieya Rose said...

azar syg..tieya siap donlod lagik sume vedio die..time bosan2 stress study tgk vedio die blh tahan gak.. ade mesej stiap vedio die :)

M Fizan said...

serta paksa memang terbaik..minat video tu dari dulu lagi :)

bibi bibo said...

aza , matlufi mmg terbaekk kan ! yg video baru dy tu lawak gilaaa la . ling ling i geli ! adeeh , saket perot gelak tgk lulufifi ni <3

ArxarNadhirah said...

fatieya rose: yayang~ betol sgt! die ni mmg best la klau buat kawan kan. konfem gelak je memanjang. stress2, cari dia heehhe

ArxarNadhirah said...

aah betol. serta paksa best. tapi yang pasal buakn semua cantik subjektif pun best jgk. sng cite, sume pun best! hehe

ArxarNadhirah said...

hahaha kan? adoiyai mat mat. kau mmg gile la! haha

wahida idris said...

betol betol. tengah sedih pon boleh lupa yg kita tgh sedih bila tgok vdeo matlutfi ni. hee

eqacashperlala said...

hehehehe
i pun minat matluthfi
serious dia comel and kelakar gilaaaa :D

momochan said...

suka la momochan tgk video dia ni..hehe lg2 yg 1st video tu 'album baru' hehe

psttt~need ur help to vote for me..
http://nuovefiabe.blogspot.com/2011/06/black-and-white-contestmomochan-join.html
thanks! :)

NaEl said...

suke die jugakkkk :D

delarocha said...

matlutfi memang cool.. vlog ada mesej :-)

teha said...

eh kite pun baru je tulis pasl mat luthfi...tau2 je..hehe





http://tehanurfateha.blogspot.com/2011/06/i-fall-in-love-with-mat-luthfi-and.html

ArxarNadhirah said...

wahida idris: matluthfi ni mmg senget kan otak die? tp kesengetan otak die tula yg buat kite semua suke kat die hehehe~

eqacashperlala: wow yang, unique gile nama awak nie! hehehe.


momochan: haa kan kan? klaka betol. nmpk sgt die pun layan k-pop hehehe. okay dear will help u :)

ArxarNadhirah said...

nael: rase nye hampir semua rakyat malaysia ni suka die kot? hehehe


delarocha: sangat betul! :)


teha: eyh yeke? same lak kite ea. sep sikit sep~ hehe

Raja Ellysya said...

aza.knapa post2 psal bf kte ne ha?

oopsss.perasan pulokkk..hehe :P

suk said...

hai. :)
video dia ni mmg style. 1st tgk video dia yg tentang mother's day. best.

Amirah Najihah said...

aza, sy pn suka!
pernah jgk wt entry psl dia :)

pandangkedepan said...

video selamat hari ibu dia best...:P

Anonymous said...

ade stesen tv smpai cari die kan..tp x taw la btol ke tak..

ARI WEDDING COLLECTION said...

salam dr ariweddingcouture....tq 4 being our followers ...keep in touch......

Rtp Farra Arisha said...

yeahhaa he's damn cool with his own ways :)

Anis izyan Abd Rahman said...

hahah ~ azr , this guy mcm anuar hadi , tp die versi lawak , haha


azar , where can i click follow button , tak jumpe , wanna follow u la ~

hadinesta said...

kreatif la dia... mcm motivator dah... :D peace

Nana Hussin said...

hahahaha .. best la dia ni .. anyway first time kat sini .. nice blog dear ..