Thursday, 8 March 2012

Happy International Women's Day 2012

assalamualaikum

Connecting Girls, Inspiring Future

Blog ni macam busuk sangat je sebab since last year tak update. Sedih dengan diri sendiri bajet amik kos medic sampai blog sendiri tak update-update since last year. InsyaAllah lepas ni akan rajin update (harapan lah kan)

By the way, I'm writing here today sebab nak wish Happy Women's Day to all ladies in this world. Kebiasaannya orang akan mulakan entry tahun baru dengan entry berunsurkan azam tahun baru, bercerita tentang what 2011 had give you. Tapi berbeza dengan aku. Aku mulakan tahun baru aku dengan entry hari wanita sedunia which is on March ye kawan-kawan march T_T

Okay back to our topic. 8 Mac setiap tahun telah diiystiharkan sebagai Hari Wanita Sedunia. Bercakap tentang Hari Wanita Sedunia ni, apa kata kita luangkan sedikit masa untuk baca info-info yang terdapat kat dalam web International Women's Day . Ada banyak info-info berguna yang boleh kita dapat kat dalam web ni.

Photobucket

Terdapat banyak info menarik yang kita boleh dapat dari website ni. Contohnya, bagaimana boleh terbentuknya Hari Wanita Sedunia. Di website ni juga kita boleh tengok apa event yang telah dirangka oleh semua negara di dunia sempena Hari Wanita Sedunia. Malaysia pun ada. Jadi apa kata kita get involve dengan aktiviti yang di jalankan. Yela untuk kita juga kan heee. Paling menarik, kita boleh tengok banyak hasil karya lukisan & penulisan oleh wanita-wanita kat dunia ni. Serius menarik. Jom terjah sini .


Photobucket

Ada banyak isu yang boleh kita tengok melibatkan wanita kat dunia ni terutama dari segi pembangunan & kesihatan. Kita ni sebagai perempuan, kena jaga kesihatan diri kita. Buatlah medical check up terutama bagi mencegah penyakit-penyakit seperti kanser payudara & pangkal rahim. okay? by the way, thanks pada yang dah senaraikan Azar Nadhirah dalam 19 blogger cantik malaysia. *malu kthxbye*


till then, salam.
www.tips-fb.com

7 comments:

Putera Amer said...

epy woman day..smoga awk n smua org perempuan akan terus berjaya dlm hidupnya..tc n smile alwys

ArxarNadhirah said...

thanks a lot for the wish putera amer.

AIRA said...

hehe..girls power..

MOMOCHAN said...

dan juga 8march ni jatuh on my birthday.which is today! LOL LOL
Happy Women's Day :)

ArxarNadhirah said...

Aira : yeahhh girls power power puffgirls hehehe

ArxarNadhirah said...

wah momo chan! happy birthday momo! have a blast one and happy happy selalu. enjoy your birthday :)

mohamad khairul nizam said...

:-) :-) :-)
Singgah dari mknace unlimited™
Terbaeekkk!!!!