Thursday, 5 July 2012

Selamat Pengantin Baru Irine :)

Assalamualaikum

Dari tajuk entry saja saya pasti semua dah tahu apa yang nak dikabo kali ni. Ye wedding Irine pada Sabtu lepas (30 Jun 2012) kat Masjid Tanah, Melaka.  Siapa tak kenal Irine? meh jenguk sini .  Selamat pengantin baru Irine :) Cantik sangat kau dik. Macam princess disneyland :)

Perjalanan ke rumah pengantin memang sungguh mencabar bilamana hampir sesat sebab gps tak boleh trace tibe. ke GPS outdated? Walaupun agak lewat, tapi sampai juga ke rumah Irine dengan selamat.  Waktu tu macam dah tak ramai orang dah. Sampai-sampai je, macam terpegun sangat! Irine cantik sangat subhanallah. Make up cantik baju cantik pelamin cantik semua la cantik. kitorang semua macam teruja. Rasa nak bawak balik semua bunga-bunga hiasan pelamin bagai. Over. Lambat-lambat sampai tu pun, kami antara golongan yang bertuah sebab dapat dengar pasangan pengantin nyanyi lagu Dua Insan. Sedap ngat suara dak Irine ni. Kalah Najwa Latip. Kenapa Najwa?

Irine dan suami memang sangat sepadan bagai pinang di belah dua gitu. tengok don't you think turqoise and pink are too cute? Pengantin pun cute. Memang sesuai sangat dah :)
(credit to the photographer)

Pelamin Irine cantik sangat. takde sarat-sarat. Mata pun tak berpinau tengok (dan-dan cakap melaka) Sweet dan simple kan. Double like.

Tengok keterujaan kitorang yang tak terhingga dan tak boleh disangkal lagi. Last-last pelamin tu kami buat macam pelamin sendiri. 

It was a super happy day after all. Selain dapat meraikan pengantin, hari tu juga adalah hari dimana saya dapat berjumap dengan kakak-kakak tersayang, adik tersayang. rindu ooohh. Kat wedding Irine juga saya dapat berjumpa dengan ramai kawan. Kawan realiti mahu pun kawan di alam siber ni. 

p/s : Irine, kak Aza doakan agar Irine sentiasa bahagia bersama suami tercinta, dikurniakan anak yang soleh solehah dan sentiasa tenang dalam menempuh hidup berumah tangga. Semoga segala urusan Irine dipermudahkan Allah insyaAllah. Love you lil sis. Thanks sebab bagi perut akak kenyang and jemput akak ke majlis Irine :D



www.tips-fb.com

24 comments:

amal said...

kak arxar , sedih tak dpt jumpaa akak , kita pukul 3 dh balik , huu ~

http://applehijaulife.blogspot.com/2012/07/irine-nadias-wedding.html

ArxarNadhirah said...

alahaii yekeee..akak sampai lambat sayang. orang ramai dah balik pun. hehe..kalau tak boleh jumpa kan :)

Nur Amalina Razali said...

semua cantik cantik. kirim salam FL, kirim salam Datin ye kak aza ^__^

amal said...

kann itulahh knp akak2 blogger yg best dtg lewat , hihi. kak arxar kitaa add fesbuk dh full eh :'(

ArxarNadhirah said...

okay insyaAllah amalina sayang :)hehe awak comel :)

ArxarNadhirah said...

kitorg mmg lambat sgt2 tau hehe. owh ade add ye? name ape syg?

amal said...

kita dah mmg tak bulee nak add akak , dia tulis sorry user full friends, aloo.

amal said...

amalina nadri , kita ada pm akak smlm :)

Riena Haiqal said...

selamat pengantin baru buat Irine dan suami semoga berkekalan hingga ke akhir hayat dan membawa kebahagiaan sampai ke syurga..
psst, korang cantik sangat la.. :)

ArxarNadhirah said...

amal : owh yeke syg? okay aakk tgk skang ye dik :)

ArxarNadhirah said...

riena : irine mesti rasa happy sgt kalau dengar ucapan dari awak yang :)

ღKekunangpelangiღ said...

Semua comel-comel. :3

The ShomeL TwinZ said...

nice sngat irine, selamat pengantin baru irine...
@Nad pon coomeei gak..hihi

Tabita Skin Care said...

Wah.. tampak serasi sekali. Wish you will be together forever.

Amin


Salam

Tabita Skin Care

CikZaitul said...

oh..semua gojes...

takdapt pegi , dapat tgk gambar pun jadik lah :)

Irine Nadia MaRceLLo said...

tq kak azar for this entry :):) tq and tq so much sbb sudi datang aritu :) miss you!

MiMiNadam said...

comel comel belaka bloger bloger kite nii :D

boni kacak said...

macam ayu raudhah pulak muka irine tu kan

Pinkbubblegumprincess said...

suka baju kawin irine..sweet like a barbie.. :)

http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

Syaforce said...

Nawal?

miss roses said...

cantik....:))

Nayu Lilyana said...

azar..saya add di instagram dan di path..kalau azar sudi kiranya accept perminttaan saya terima kasih

Nayu Lilyana said...

arxar kitad add di instagram dan di path...buleh yaah di accept..terima kasi arxar

Nayu Lilyana said...

arxar kita add arxar di instagram dan path di approve yaahh makasi