Wednesday, 5 May 2010

back in bussiness. jom layan karangan kelakar tahap dewa budak sekolah

hello peeps. at last, i'm home. weeehuu. owh actually semalam dah sampai rumah dah. tapi penat ssngat. jadi sekarang baru sempat update blog (oke saya tengah menipu) sebagai pembuka tira tuk hari ni, jom kita layan 1 karangan sorang budak sekolah ni. memang tahap IQ die tinggi melangit la cakap kau. imaginasi memang terbaik. dulu aku pernah baca karangan ni ada orang bagi email. tapi tadi ada orang tag kat facebook. jadi rasa macam patut kongsi ngan korang je an. jom baca sampai bosan :)

Pagi itu pg minggu.Cuaca ckup sej0k sehingga mencapai takat suhu beku didalam btng paip.SYABAS p0n belum ada teknologi bg masalah ini.
Pg itu sy bersarapan dngan keluarga didalam unggun api kerana x tahan sejuk.Selepas itu emak mengajak sy menemaninya ke pasar.Tetapi sy tdk mahu.Selepas emak menikam per0t sy berkali-kali dengan garfu brulah sy setuju.Kmi berjalan sejauh 120 kil0meter dr rumah ke pasar kerana pasar itu terletak 128 kil0meter dr rumah.Lg 8km nk smpi ke psar Sy ternampak sebuah l0ri k0ntena meluru laju dr arah belakang.dia melanggar emak sy.emak sy tercampak ke dalam gaung.dia menjerit "AD0I!".lepas itu emak sy naik semula dan mengejar l0ri tersebut.sy p0n turut berlari d belakang emak kerana sy takut emak melanggar l0ri itu pula.pemandu l0ri nampak kmi mengejarnya.dia p0n memecut laju eaitu sama dngan kelajuan cahaya.
Kami pula terpaksa mengejar dngan lebih laju eaitu dngan dua kali ganda kelajuan cahaya.emak sy dapat menerajang tayar dpan l0ri itu.l0ri itu terbabas dan melanggar pembahagi jln lalu bertembung dngan sebuah feri.feri itu terbelah dua.penumpang feri i2 seramai 100 org semuanya mati.pemandu feri itu sngat marah.dia p0n bertuka menjadi ultraman dan memfire pemandu l0ri.pemandu l0ri menekan butang khas pd l0rinya.l0ri itu bertukar men jadi r0b0t transf0rmer.mereka bergaduh diudara.emak sy tidak puas hati.dia pun terus menyewa sebuah helik0pter di Genting highlands dan terus ketempat kemalangan.die melanggar pemandu feri y telah bertukar menjadi ultraman itu.pemandu feri itu terkejut lalu bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalan raya.pemandu feri itu pecah.pemandu l0ri sngat takut melihat kejadian itu.die meminta maaf dr emak sy.die menghulurkan tangan untuk bersalam.tetapi emak sy masih marah.
Die menyendengkan helik0pternya dan mengerat tangan pemandu l0ri itu dngan kipas helik0pter.pemandu l0ri menjeri "AD0I!".lalu jatuh ke bumi.emak sy menghantar helik0pter itu ke genting highlands.
Bila die balik ke tempat kejadian,die terus memukul pemandu l0ri itu dngan beg tangannya sambil memarahi pemandu l0ri itu didalam bahase sepany0l.pemandu l0ri itu tidak menjawb sebab x faham.lalu pemandu l0ri itu mati.x lama kemudian p0lis sampai.dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu.semua angg0ta p0lis di pejabat P0lis terperanjat lalu mati.org rmai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yg telah terjadi .p0lis yg bertugas cuba menyuraikan org rmi lalu menjerit menggunakan pembesar suara.org ramai terperanjat lalu semuanya mati.
Selepas itu emak sy mengajak sya ke pasar untk mengelak lebih ramai lg org yg akan mati.di pasar emak sy menceritakan kejadian itu kpd penjual dging.penjual dging dan peniaga peniaga lain berhampiran yg mendengar cerita itu semuanya mati terkejut dan mati.sy dan emak terus berlari blik kerumah.krn terlalu penat sebaik saja sampai kerumah kami pun mati. . . .

last-last semua mati. syabas kepada budak ni. mest cikgu dia pun mati baca karangan dia hee.
www.tips-fb.com

2 comments:

syuQ said...

hehe..besh cite nih. meh ar join kontes cite klaka anjuran aku.collaboration wif Kartunis Ujang.

bighagenjo said...

haha! sengal punya cerita