Thursday, 16 May 2013

Selamat Hari Guru Cikgu !

Assalamualaikum


Bila ingat balik masa tadika dulu, saya bukanlah budak yang cerdik sangat. Yela awok tadika kemas je baju kotak-kotak warna merah. Cikgu ajar ABC pun perah otak nak ingat. Padan muka duduk rumah main game mario je. Punya nak bagi anak murid hafal ABC, cikgu pun ajarlah 'A ayam B bola C cacing' pastu budak-budak dengan semangatnya ikut. Omo comelnya cikgu. Nasib baik time tu takde gwiyomi. Alhamdulillah Alhamdulillah.

Bila dah pandai ABC, cikgu ajar mengeja pulak. Ha amik lagi la tension masa tu. Dah hafal ABC nak kena mengeja pulak. Saya ingat lagi dulu cikgu suruh eja 'rambutan' tapi ntah apa la yang aku eja hahaha. Korang nampak tak macam mana sabarnya jadi cikgu tadika ni. Kau ingat senang? Tu belum kira budak yang bebal nakal kemain nak kena jaga. Mau darah tinggi jadinya.

What's you first ABC chart? Okay ni Abc style mat salleh.

Saya ingat lagi rupa cikgu tadika saya. Sebab dia la saya pandai ABC pandai mengeja pandai eja rambutan pandai buat karangan pandai tulis blog. Eh? Pastu masa sekolah rendah kan ada sambutan hari guru. Masa tu mula lah fikir nak beli mug yang jual kat sekolah sebab nak bagi hadiah kat guru kelas. Dulu masa kecik otak tak berkembang sangat tau bagi hadiah kat guru kelas je hahaha. Masa sekolah menengah dah matured sikit dah tak fikir nak beli mug yeay. Tapi bila dah start belajar biologi
kimia fizik addmath semua, pengsan!

Selain cikgu-cikgu yang kita kenal kat sekolah, ibu bapa kita adalah cikgu yang paling awesome sebab dari kita lahir sampai la ke besar panjang ni, diorang gigih mengajar kita cara untuk hidup kat bumi Allah ni. So sempena Hari Guru ni, saya nak ucapkan Selamat Hari Guru buat semua cikgu/lecturer yang pernah dan tak serik mengajar & mencurahkan ilmu. Saya sentiasa doakan cikgu semua diberi kesihatan yang baik dan diberkati usia. Cikgu semua memang awesome :)

Buat cikgu-cikgu ;

  • Tadika Kemas Kem Sg Besi 
  • Sekolah Kebangsaan Pengkalan Tentera Darat Sg Besi
  • Sekolah Kebangsaan Bandar Tun Hussein Onn Cheras 
  • Sekolah Kebangsaan Seri Kelana Seremban
  • Sekolah Menengah Tunku Ampuan Durah Seremban
  • Maktab Rendah Sains Mara Terendak Melaka
  • Kolej Mara Kulim 
  • Universiti Kuala Lumpur Royal College of Medicine Perak


Selamat Hari Guru cikgu ! 


www.tips-fb.com

37 comments:

boni kacak said...

selamat hari guru :)

Wana Rahman said...

:D awww.. nice post.. btw, follow back? hihihi

Pinkbubblegumprincess said...

selamat hari guru buat sy hihi..salam singgah :p

Anonymous said...

salam,aza keje sbg ape ye?just asking..

Ez-1 said...

guru harapan bangsa! :)

Teena Tna said...

Memang akan pengsan bila start belajar, bio fizik addmath..haha

Anonymous said...

jum kawen

Azmierul Che Mat said...

Salam,

Hi, im Azmierul from iKahwin.my
I would like to pay you RM 80 every month for a small banner on your site. if youre interested, please contact me at azmierulcm@ikahwin.my

aisyah afiqah said...

kebetulan ke ape? saya pun pernah skolah kat sk pengkalan tentera darat masa darjah 4 dulu... tapi masa 2008 la.. heee :D

Yasmin Yusuf said...

done follow..

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.3227
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

Nanung Nur Zula said...

ibu bapa kita memang guru utama

Syazary Sukor said...

salam singgah bersama puisi generasi anak muda. :)

Gossip Masta Resource said...

remember kids day.hehe

-Info terkini mengenai KL gangster 2 disini

http://gossipmasta.blogspot.com/2013/09/kl-gangster-2-leak.html

Hati Malaya said...

Samalah tempat tadika saya tapi lain tahun...

ayu aiman said...

Salam. .
Jemput ke blog saya..

http://sayasukavitamin.blogspot.com

jiya hash said...

hi dear.im jiya here.im hoping that i can give u one of my shawl collection so that u can promote my business yang. maybe u can checkout my instagram : maryamhijjab or facebook : maryam hijjab . do contct me if ure agree to do so dear.hoping that u can give me a postive answer dear.thank you 0136747811.

tenku butang said...

cantiknya owner blog ni

Classy Catch said...

hai visit blog and ig saya.jual fashion bag below rm55 with free postage.also authentic/original ZARA,CK at lower price

beautymom said...

guru pelita hidup

suplemen tambahan said...

Selamat hari guru setiap hari.Pendidik yang berperanan dalam memberi ilmu kepada anak bangsa

Torascool said...

salam kenal dan follow
torascool(dot)blogspot(dot)com

Jain Nath said...

Excellent post about the topic. Nice language and view. Great thoughts. Jewellers In Trivandrum All trivandrum details are included in this post. Trivandrum is a famous city in India.

rental mobil bandung said...

Guru adalah orang yang telah berjasa besar membuat kita menjadi orang yang berguna, terimakasih salam dari kami di Bandung

cemomoi said...

ngintai sini juga

twinscraftlife said...

Hi~ 안녕하세요? we are Twinscraftlife! Please visit our blog shop^^ 꼭 오세요~ 행쇼! twinscraftlife.blogspot.com

nurul said...

jadi guru memang mencabar...hehe

Farha IbuCergas said...

Comel blog ni.


Artikel terkini...Harga Set Bersalin Shaklee

twinscraftlife said...

안녕하세요! Hi~! this is twinscraftlife^^ We sell handmade crafts^^ pls visit our blog shop^^ 꼭 오세요^^ twinscraftlife.blogspot.com

twinscraftlife said...

안녕하세요! Hi~! this is twinscraftlife^^ We sell handmade crafts^^ pls visit our blog shop^^ 꼭 오세요^^ twinscraftlife.blogspot.com

Arjall Kussuma said...

Keren :)

Miss Nabihah said...

saya dah follow blog ini.kalau sudi follow balik. http://bicarabihah.blogspot.com/

Faris Mahadi said...

Ermmmmmmmm

Cik Anggur said...

follow blog cik anggur,follow twitter cik anggur,like facebook cik anggur balik di
http://belogcikanggur.blogspot.com
terima kasih

Cik Anggur said...

follow balik http://cikanggur10.blogspot.com/ terima kasih

Ahmad Fazlin Rasli said...

Perfect

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)