Wednesday, 8 June 2011

cuti sekolah adalah masa untuk kita bersuka ria

assalamualaikum.


walaupun aku bukan lagi budak sekolah, tapi aku paling suka bila aku cuti sama ngan budak-budak sekolah cuti. sebab aku boleh buli adik-adik aku. heeee. best la bila aku cuti, adik-adik aku pun cuti. jadi kitorang boleh main game sama-same. *ceit ini je sebab nye yg best?*

time budak sekolah cuti la aku dapat makan nasi minyak dengan banyak nya. suka perut aku dapat tambah lemak T_T yela waktu ni la semua orang pun nak kawen. kawan ni nak kawen, kawan tu nak kawen. so kesimpulan nya, makan free jela :) time cuti sekolah jugak aku dapat bawak adik aku jalan-jalan. bawak ronda dalam taman pun kira jalan-jalan la jugak kan? hehe. so adik-adik, cuti-cuti jugak. yang nak UPSR ke, PMR ke, SPM ke, jangan lupa stadi okay? jangan asyik nak main cityville, farmville, cafe world saja. owh ye statement main game tu merujuk pada aku sebenarnye. maklum la kuat main game. nak buat macam mane hehe.

tapi tula masalah nya. aku ada adik nak ambil UPSR tahun ni. tapi dia pun asyik main game je. stadi nye ciput. main game nye sampai tengah malam T_T mungkin jugak lepas ni aku kena sorok laptop dari diorang? so apa-apa pun, selamat cuti sekolah adik-adik. jaga diri baik-baik okay. jangan main mercun. nanti putus jari. ni pahal plak bagi nasihat macam nak sambut raya ni? dush! apa-apa pun, jaga diri baik-baik okay! sekarang ni macam-macam kes jadi. orang simbah asid la, ragut la, samun la, rompak la, culik la. so must take a good care of our self okay? good :)

so kawan-kawan, apa rancangan cuti sekolah korang? aku? :)

Photobucket
1)attend kenduri kahwin
rancangan first mesti la attend kenduri kahwin kawan-kawan. orang cakap attend kenduri kahwin ni umpama buat gathering jumpa kawan-kawan. ye la time ni la semua org berkumpul kan. kawan dari tadika yg kita dah lame tak jumpa pun boleh jumpa tau. so tak payah nak plan buat gathering ke hape. tunggu je kawan kahwin :)


Photobucket
2) belajar buat cupcake & macaroon
owh part ni paling best skali. dari dulu lagi aku memang teringin nak belajar buat. sebab aku ni gila cupcake sikit. nak2 skang ni macaroon plak tengah up. pantang nampak. mesti nak makan. so daripada aku beli, baik belajar buat sendiri kan? jimat duit :)


Photobucket
3. meet my girlfriends!
yes i already miss my girlfriends. so time cuti macam ni la, aku berpeluang nak jumpa kawan-kawan aku. kawan dari sekolah rendah sampai la umur aku cecah 21 tahun ni :) best gila dapat jumpa kawan-kawan. first thing kalau jumpa, mesti nak peluk ciom dulu. kalau tak buat mesti macam pelik je. neway, biasa la perempuan :)


Photobucket
4. date naik hot air balloon
okay yang ni bukan rancangan cuti aku ye. ni cuma impian yang belum pernah tercapai. <3<3<3



so apa rancangan cuti sekolah korang?
till then, salam :)

www.tips-fb.com

17 comments:

bella dela rosa said...

nak macaronssssss.nanti buat tauuu.

ArxarNadhirah said...

hehe okay lalink. nanti kite buat yg spesel untuk awak tau! mwah mwah! <3

♥Lady Ainaa♥ said...

wah!!!! beshnyew cuty skewl!!! hahahah..sy pun suke buli dak2..ngee...wahhh!!!! nk cup cake n macaroon 2..heheehe.. t dah menjadi, nk rase boley..hohoho...postkn ke PJ..LOL

Ayeem Jemain said...

boleh jadi buat bisnes macaroon cupcake comel2 nanti :D

ain kadir said...

kite punya plan xnk attend kenduri kawen org,,tp kite nak attend kenduri kawen sndri.ok gatal.hehe

y u y u Z u l a i k h a said...

grrrrr! yuyu nak buat semua tu sayanggggg!

Raja Ellysya said...

bestnyer date naek hot air balloon!
agk2 kt mesi ne kt mne ek boleh?? :)

izz zara said...

wah, nant buat cupcake dgn macaroon, ajarla cara2 nya dkt blog ok? :)

ArxarNadhirah said...

lady ainaa: hehe best kan buli dak2 kecik ni? tapi bile da nanges, adoi pening kepala nak pikir nye hehe. okay2 nanti kalau jadi, aza pos ke umah awak ye? hehe <3


ayeem: amin~! doakan la ye :)

ArxarNadhirah said...

ain kadir: hehehehhe gatal da nak kawen ni ea :D nanti kawen jangan lupe jemput aza tau!! :)


yuyu zulaikha: yuyu sayang!! jom jom kite wat same2 jum? :)

ArxarNadhirah said...

raja ellysya: huhu tula kat mesia ni kat mane la dpt carik kan? kat putrajaya ade pameran hot air balloon.tapi xley naik :((



izz zara: hehhe okay insyaallah dear. tggu aza buat dulu k :)

ummi.nur.atirah said...

nk date naik hot balloon..hehe :)

ainul said...

hai..sya pun main games tu jugak..cityville dgn cafe world awk dh level brapa ..? :)

ArxarNadhirah said...

ummi nur atirah :kan kan? mcm romantik gile kan? hehehe. huuuu nak naik :(

ainul: owh ye? ala aza da lame tak main cafe world. cityville baru je level bape belas tah. baru ju main huk2.

Fariza Othman said...

saya dapat jemputan kawin setiap minggu sebelum cuti sekolah lagi. mmg best kalau duit bayak kene kuar nak beli hadiah nak mnghulur g!!

msredcheesecake said...

cik nadhirah,
nanti da pandai buat macaroon ajar msred pulak yea...hheee

ain kadir said...

@aza : tak sedar dri gatai lebih.oke.insya allah akan jemput!hehe